Categories FAQ

TOOWAY CONSUMER TOP POLE KA INTERNET SET

TOOWAY CONSUMENTEN OPLOSSINGEN:

WIJ ADVISEREN eerst de algemene voorwaarden van Rian BV lezen/downloaden (klik dan op algemene voorwaarden.)

Tooway: breedbandinternet voor iedereen via Eutelsat satelliet

Bewoners en bedrijven in buitengebieden,mobiele datagebruikers zoals SNG wagens en brandweer of politie kunnen beschikken over een snelle internetverbinding via de satelliet.
Met downloadsnelheden tot 50Mb biedt Tooway snel internet via de satelliet. Hierdoor zijn gebruikers in perifere regio's niet langer afhankelijk van een langzame inbelverbinding of kostbaar draadloos internet of de 3G /4G telefonie techniek welke op veel plaatsen niet aanwezig is of slecht functioneert, zoals op evenementen omdat er 10 000 mobiele telefoons verbinding vragen met het internet.

checkportal : wat is mijn verbruik?
VPN, wat moet ik wijzigen?

TOOWAY CONSUMER MID POLE KA INTERNET SET

TOOWAY CONSUMENTEN OPLOSSINGEN:

Tooway is ontworpen voor de 72.000 Nederlandse huishoudens (1%) die momenteel verstoken zijn van een snelle breedband internetverbinding, maar daarnaast is het ook geschikt voor consumenten die een alternatief zoeken voor traditionele manieren van internettoegang.

De Tooway-oplossing bestaat uit een satellietschotel die via een modem aangesloten wordt op de computer. Het is de eerste twee-weg breedbandinternetdienst via de satelliet die tegen gelijkwaardige kosten dezelfde snelheden kan bieden als ADSL en SDSL. Tooway biedt breedbandinternet zonder afhankelijk te zijn van bestaande infrastructuur.

De Tooway-diensten zijn onderverdeeld in verschillende pakketten, waarbij alleen een Fair use Policy van 4 weken wordt gehanteerd. Dus U kunt Uw volume gebruiken op de manier zoals U wenst, maar als het volume is verbruikt, blijft er een lage snelheid over. U kunt dan wachten tot de nieuwe maand actief is, of volume boosters bijkopen waardoor Uw snelheid meteen weer terug is.

De B2B zitten in een dedicated poule van 20 gebruikers en als de hoeveelheid data is gebruikt ,blijft een lager snelheid over.
Hiervoor zie de prijslijst.

Daarnaast kan Tooway configureerd worden voor 'triple-play' toepassingen, waardoor huishoudens zonder extra benodigde apparatuur ook eenvoudig digitale televisie en telefonie kunnen aansluiten.Voor de telefonie moet U een zogenaamd kwaliteit van service afsluiten (QOS) welke er voor zorgt dat U altijd kunt blijven bellen ook tijdens extreem data download.

Het verschil tussen Tooway en Astra2connect.

- Eutelsat is een bedrijf wat al 15 jaar internetverbindingen via de satelliet verzorgt; Astra2connect sinds 2009
- Eutelsat is een bedrijf wat verbindingen verzorgt voor het leger,de offshore, gouvernementen etc; Astra2connect is ontwikkeld speciaal voor de particuliere markt.
Wilt u op vakantie door Europa toeren dan is Astra2connect de beste oplossing.
- Tooway heeft een download van max 50 Mb met professionele sets, wat in de praktijk neerkomt voor de standaard abonnementen meestal tussen de 22 en 12 Mb; astra2connect beloofd 20 Mb, wat in de praktijk neerkomt op rond de 10 - 6 Mb.
- Tooway heeft een upload van max 10 Mb met professionel modems, wat in de praktijk neerkomt tussen de 4 en de 6 Mb met normale modems; astra2connect heeft een upload van 2Mb, in de praktijk tussen de 500-1200 Kb.
- Tooway werkt op een speciaal voor internet ontwikkelde en geproduceerde KA band satelliet met beams van een 400 km radius, waarin tientallen frequenties beschikbaar zijn,
en welke automatisch door het modem geselecteerd worden indien de eerdere gebruikte frequenties overload zijn of de verbinding om een of andere reden op die frequentie uitvalt;
Astra2connect gebruikt een gedeelte van de televisie satelliet op 23.5 graad Oost, waarin zij een paar frequenties hebben bestemd voor dataverkeer van hun internet verbindingen.
Deze frequenties zijn vastgesteld en de modems moeten op die vaste frequentie staan ingesteld, doch wanneer er teveel gebruikers op die frequentie zijn, zal bij overload de bandbreedte
verdeeld worden met alle gebruikers met lagere snelheden als gevolg.
- Astra gebruikt de 23 graden satelliet voor zowel televisie als dataverbinding, het is dus niet mogelijk om met dezelfde schotel de Nederlandse HD kanalen te ontvangen tenzij u een abonement gaat afsluiten op de nieuwe nederlandse provider Joyne.
Deze kan men dan ontvangen via Eutelsat 9 Ooost;
Tooway gebruikt de Eutelsat 9 oost als dataverbinding en kan daarom een schotel combineren met televisieontvangst van Astra 19-23 HD en 28 BBC, of nu nog makkelijker met een extra reflector kan men op dezelfde schotel Tooway en Joyne Nederlandse zenders ontvangen !
Een zelfs de Hotbird op 13 Oost voor buitenlandse kanalen.
-Tooway heeft 2 abonnementsvormen, waaronder een met DHCP en een overboeking van 40 met firewall, en een met een vast IP adres en een overboeking van 20, en met alle poorten open zonder firewall speciaal bedoeld voor zakelijke gebruikers en VPN verbindingen; Astra2connect heeft alleen verbindingen met DHCP en een overboeking van ????? en heeft alle poorten open zonder firewall.

Samengevat hebben we een betrouwbaarder, veiliger en sneller systeem dan Astra2connect

De KA-SAT, breedbanddekking in heel Europa. Door deze satelliet, die de capaciteit heeft van 40 traditionele satellieten, biedt Eutelsat internettoegang aan meer dan een miljoen Europese huishoudens. En dit alles met gelijkwaardige snelheid, kosten en kwaliteit als dat van bestaande ADSL2-kabeldiensten.

We hebben oplossingen voor vaste installaties in gebieden waar ADSL niet mogelijk is, in bergachtig gebied en rondom landsgrenzen, voor mobiele oplossingen op SNG zendauto's en kampeerwagens,of voor gebruik op zee en op schepen,en als backup systemen in gebieden waar ADSL wel aanwezig is,maar de snelheid niet gegarandeerd kan worden,of instabiel is.

Let op, als u een modem actief maakt in een land (beam) is het modem dan alleen te gebruiken in dat land en de spots van dat land welk in het naburige land te ontvangen zijn.
Dus voor vakantie door Europa reizen is voor Tooway wel duur.

Als voorbeeld: Men kan een in Nederland geactiveerd modem ook nog wel gebruiken in Dusseldorf en Antwerpen-Brussel, maar niet meer in Berlijn of aan de Franse grens . Door middel van een heractivatie van 25€ kan echter een modem van elke spot naar een andere verplaatst worden. Wel dient U er rekening mee te houden dat er spots zijn waar wij geen consumentenmodem kunnen laten werken, doch alleen een Pro, zoals Libie-marocco etc. Kijk op het overzicht waar welk abonnement beschikbaar is.

Installaties welke in Nederland gekocht worden kunnen wel zonder problemen in de rest van europa geplaats worden binnen de omcirkelde spots.

Voor de landen waar wij internet leveren zie de omcirkelde beams in Europa.

Valt Uw locatie buiten deze landen maar nog wel in de spotbeam, kunnen we deze wel activeren met als vermelding het betreffende land.
Echter valt Uw locatie buiten de beams kunt U momenteel alleen de Ku sets gebruiken ( ook vermeld op deze webpagina)
Rusland-Iran-Zweden-Tunesie-Libie-Egypte-Perzische golf zijn voor de KA sat niet meer beschikbaar.

Om te zien hoe men een KA sat installatie dient te monteren ga naar : http://www.youtube.com/watch?v=dy0td4wITFo&feature=related

Om te zien welke elevatie en spot U dient te gebruiken ga naar: http://finder.tooway-instal.com/fixe/pages/index.html

Heeft U nog meer vragen : http://www.tooway.com/FAQ

Voor de installatie heeft U een frequentie spot nodig://finder.tooway-instal.com/fixe/pages/index.html.

We zijn bezig een drie motoren systeem te ontwikkelen voor een aanvaardbare prijs, waarmee dan gevaren en gereden kan worden, voor de offshore en scheepvaart en SNG .

Snelheden van 50Mb omlaag en 10 MB omhoog.

Deze snelheden zijn gegarandeerd met een professioneel modem ( 20~24/6 consumenten modem ) tussen het modem en de server in Europa, mits de weersomstandigheden optimaal zijn.
De totale keten snelheid is natuurlijk wel afhankelijk van andere internet routes indien u daar informatie gaat downloaden of naar toe versturen.
Er is geen goede standaard speedtest op internet om snelheden via satelliet te testen. De enige te gebruiken speedtest is via UW modem op http://checkportal.skyloggicnet.com. Dit komt omdat dan een file van 10Mb naar UW modem wordt gedownload en weer terug gestuurd en dan pas kan men meten of de snelheid goed is en er geen verloren pakketten zijn.

Als U een ADSL test zoals speedtest.nl doet, moet dan vanaf Turijn ook nog naar Nederland gegaan worden zodat de test al gestopt is voordat hij goed begonnen is, met een verkeerde uitslag als gevolg.

De latency oftewel vertraging is gezien de afstand van 80 000 km en de vertraging in de apparatuur altijd 770 milli-seconden.

Daarom zal de webpagina altijd eerst in onze server opgebouwd worden en dan als een geheel naar Uw computer verstuurd worden. Dat is dan een heel andere browserbeleving dan dat U gewend bent. De eerste seconde gebeurt er niks,en dan staat er pas de webpagina. De eerste indruk is dan dat het trager gaat dan ADSL. Maar als UW pagina er staat en er moeten Java files gedraaid worden of er lopen filmpjes dan werkt dat meteen zonder haperen of stoten. Waar U tube of uitzending gemist bij KPN constant staat te bufferen en te haperen loopt bij Tooway de ontvangst al voor op de weergave. Dus zelfs als er een bug is, merkt U dat niet eens.

De installaties zijn geschikt voor zowel internet als telefonie, en tevens voor televisieontvangst. De ontvangst van de televisie satellieten is natuurlijk wel afhankelijk van Uw geografische positie.

Abonnementen kunnen per maand gewijzigd worden,de eerste keer is 12 maanden voor consumenten abonnementen en 3 maande voor B2B, maar daarna kan men aan het einde van elke maand stoppen met een maand opzegtermijn.

Ook kunt U meerdere modems met een router samenkoppelen waardoor er een dubbele of drie tot 12 dubbele bandbreedte ontstaat,bedoeld voor hotels en campings etc.

Er is een professionele oplossing beschikbaar met 1 vast IP adres

Met IP connect kunnen we een pasklare oplossing maken voor bijna al Uw wensen, de prijs is natuurlijk afhankelijk van wat deze oplossing behelst.


herlocatie of wijzigen naar B2B
internet verkeerd gebruiken

TOOWAY BUSINESS PRO

We have solutions for stand alone connections in area's where no ADSL is possible, like in mountain area's or around the borders of different countries,for automatic mobile use on SNG vehicles and campers or off-shore uses ,and as backup system in area's where ADSL is possible,but where no speed can be guaranteed or is not constant in quality.

To see how a standard installtion is set go to http://www.youtube.com/watch?v=GFDZCbl2hDM

For to know what elevation and spot U need go to: http://finder.tooway-instal.com/fixe/pages/index.html

We have a three motor following system so that data connections will be possible during moving for an reasonable price so it will be available for other markets like shipping.

On this moment the new KA band satellite has launched so download speeds from 50 Mbit and upload from 10 Mbit are available, and will have a bigger service area then KU band, so a big part of North Africa and Iran-Ukraine will also be reachable.

There is no good speedtest available on the internet for testing satellite installations, Thats because there is allways a latency of at least 770 miliiseconds for the distance in space for 80 000 km. Using a speedtest in a other country will added the time from the server from Skylogic to the other server by the pipeline of the rest of the internet and the test is stopped before it can be measured the real amount of data. So will you test the speed bij the system go to :http://speedprobe.skylogic.com .

At least try Ookla if you have no other choice.

Speed guaranties are made for interconnections between two modems connected to the Skylogic server, otherwise it is a adding of delay's of the complete internet and can be lower.

For testing uploads you best can download a google desktop and the netmeter tool you can download on this side. Then send a big amount of data to a location, if you don't have one, use dropbox. Then the google gadget wil give you the right up and download speed.

We also have the solution to have internet and telephone and at the same time reception from other television satellites, depending off course of the geographic position.

The KA band has difference in speed and in volume. For more information you can download all on this webpage. Subscription for consumer KA band started at 32.50 € a month for 10 Gigabyte and 22Mb download speed. When you make a modem operational in a country (beam) the modem is only usable within the beams reserved for that country. If the beam is covering a neighbour country,the modem is working in that spot of a other country. This is because the transmitter is more than 4 watts, and every country has its own regulations.

Changing of the modem within one of these beams is possible but will be invoiced for 25.00 €

Other countries are on request and depending on the situation and volume. As example we never can deliver signal in Rusia-Iran and Sweden.


professional_business_solution
checkportal unlock IP address

VOLUME BOOSTERS

Wilt U Uw snelheid behouden ( b.v. in combinatie met een goedkoop abonnement ),dan kunt U volume boosters aanschaffen welke gedurende de looptijd van het abonnement geldig blijven.U neemt ze dus mee naar de volgende maand en gebruikt ze alleen wanneer U ze nodig hebt.
Er zijn 2 types, de goedkoopste gaan slechts 1 periode mee nadat ze aangemaakt zijn, de duurdere gaan 2 periodes mee.
Ideaal dus voor o.a. mensen welke een aantal maanden per jaar in het buitenland verblijven en alleen als ze daar zijn toch even veel datavolume en snelheid nodig hebben. Goedkoper dan een hoger abonnement of het abonnement voor een maand op te zeggen.

De duurdere Volume boosters van 1 Gbyte worden pas actueel indien u ze nodig heeft en verlopen dan na gebruik. M.a.w. U kunt er rustig een aantal vooruit aanschaffen als een pre-paid reserve voorraad indien U eens een keer meer volume gebruikt dan UW abonnement.

Waarschuwing volume boosters:

Boosters van 10-50-100 Gb :
Heeft U de booster niet binnen 8 weken verbruikt , zal deze vervallen. Ben dus voorzichtig met deze te bestellen. Alleen wanneer U zeker weet dat U ze gaat gebruiken binnen die periode !!

Do You want to keep your speed ( as example with a cheep subscription ) , then You can buy 1 Gb more expensive volume boosters which been available during the whole time of subscription. So You can take them with you to the next month and use them only when you need them. Ideal for people who only live a few months outside the country en only need speed and volume at the time they been there. That's cheaper than reject the subscription and renew again

These booster will start at the moment from activating and are only available for the period of 8 weeks !

The cheapest 1Gb boosters are active form the beginning and
after 1 period the booster will be automaticley expired. So be carefull to order theese boosters , only if you know that you will use them in that amount of time !!!!!!

That is the same for Boosters 10-5-100 Gb who are available for 2 periods .

Problemen?
dataverbruik berekening.xls

Couldn't execute query: err=Field 'user' doesn't have a default value